Stalen aanvragen Offerte

De voordelen van uw kunstgras inzanden met zeoliet

In de wereld van kunstgras heeft zeoliet zich bewezen als een revolutionair alternatief voor traditioneel instrooizand. Als pionier in de Benelux regio werkt uwKunstgras met zeoliet en biedt daarmee een scala aan voordelen die het gebruik van kunstgras naar een hoger niveau tillen.

Een van de meest in het oog springende voordelen van zeoliet ten opzichte van instrooizand is de uitstekende waterdoorlatendheid. Zeoliet laat water veel beter door dan zand, wat essentieel is voor een goede drainage bij regenbuien of bij het besproeien van het kunstgras. Dit draagt bij aan het behoud van een droge en bruikbare ondergrond, zelfs onder natte omstandigheden.

Een ander belangrijk voordeel is de efficiëntie in gebruik. Bij het gebruik van zeoliet heeft u tot 50% minder materiaal per vierkante meter nodig vergeleken met instrooizand. Dit niet alleen omdat zeoliet lichter is, maar ook omdat het beter verspreid kan worden over het oppervlak, wat resulteert in een gelijkmatige bedekking zonder overtollig materiaal.

Zeoliet gaat verder dan alleen functioneel zijn als vulmateriaal; het biedt ook aanzienlijke voordelen voor de leefomgeving. Het absorbeert onaangename geuren, organische stoffen en ammoniakgeuren, wat vooral gunstig is voor huishoudens met huisdieren of in omgevingen waar kunstgras intensief wordt gebruikt.

Bovendien is zeoliet een 100% natuurlijk materiaal, afkomstig van vulkanisch gesteente. Het is niet alleen veilig voor mens, dier en milieu, maar het draagt ook bij aan een duurzamere keuze voor uw kunstgrasinstallatie.

Een ander voordeel dat zeoliet biedt, is de natuurlijke verkoelende werking. In tegenstelling tot zand dat warmte vasthoudt, helpt zeoliet om de temperatuur van het kunstgrasoppervlak te verlagen, waardoor het comfortabeler wordt om op te lopen, vooral op warme dagen.

Kortom, de keuze voor zeoliet als instrooimateriaal voor uw kunstgras biedt niet alleen praktische voordelen zoals betere drainage en geurabsorptie, maar onderstreept ook uw streven naar natuurlijkheid en duurzaamheid. Bij uwKunstgras zijn we trots om voorop te lopen in deze innovatie binnen de Benelux, en we blijven ons inzetten om onze klanten te voorzien van hoogwaardige oplossingen die zowel functioneel als milieuvriendelijk zijn.

De voordelen van uw Kunstgras
  • Meerdere vestigingen in Nederland & België
  • Geproduceerd in Nederland
  • Gratis stalenpakket
  • Uit voorraad leverbaar, wilt u direct meenemen? Geef u bestelling dan door via de webshop of info@uwkunstgras.nl
  • 10 jaar UV garantie
  • Wij versturen uw Kunstgras in Nederland & België