Stalen aanvragen Offerte

Is kunstgras slecht voor het milieu?

 

Kunstgras biedt vele voordelen: geen gedoe met maaien, minimaal onderhoud en het hele jaar door een groen gazon zijn slechts enkele voordelen van een kunstgrasmat. Toch zijn er twijfels bij veel mensen, vooral over de veiligheid en milieueffecten van kunstgras. Maar wat is nu eigenlijk de impact van kunstgras op het milieu?

Zijn kunstgraskorrels schadelijk voor het milieu?
Bij de discussie over kunstgras en het milieu worden vaak kunstgraskorrels genoemd. Deze rubbergranulaatkorrels worden soms toegevoegd om de speeleigenschappen te verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat deze korrels potentieel schadelijke stoffen kunnen lekken, wat het milieu kan aantasten. Echter, de effecten lijken beperkt te zijn. Bij uwKunstgras kunnen we u geruststellen: al onze kunstgrassoorten zijn vrij van rubbergranulaatkorrels. Ons kunstgras is dus niet alleen milieuvriendelijk, maar ook volledig veilig, zelfs zonder toevoegingen van rubberkorrels.

Kunstgras en milieuvriendelijk onderhoud
Een van de grote voordelen van kunstgras is het lage onderhoudsniveau in vergelijking met natuurlijk gras. Het vereist minder tijd, moeite en middelen. Natuurgras moet regelmatig gemaaid worden, wat energie kost en mogelijk schadelijke chemicaliën voor onkruidbestrijding vereist. Daarnaast vergt het sproeien van natuurlijk gras aanzienlijke hoeveelheden water. Met kunstgras zijn al deze problemen verleden tijd. Minimaal onderhoud betekent het hele jaar door genieten van een perfect groene tuin, balkon of terras zonder negatieve impact op het milieu. Een win-winsituatie!

Wilt u voordat u kunstgras bestelt liever eerst stalen zien? Bij uwKunstgras kunt u kosteloos stalen aanvragen om een goede indruk te krijgen van onze producten.

De voordelen van uw Kunstgras
  • Meerdere vestigingen in Nederland & België
  • Geproduceerd in Nederland
  • Gratis stalenpakket
  • Uit voorraad leverbaar, wilt u direct meenemen? Geef u bestelling dan door via de webshop of info@uwkunstgras.nl
  • 10 jaar UV garantie
  • Wij versturen uw Kunstgras in Nederland & België