Stalen aanvragen Offerte

Kunstgras leggen bij hoge temperaturen

Door de langdurige en toch wel extreme warmte de afgelopen (en naar verwachting de komende) maanden krijgen wij regelmatig de vraag wat de exacte invloed van de temperatuur is tijdens de installatie van kunstgras. Wat is nu de ideale temperatuur om kunstgras te leggen? Hoe komt het beste eindresultaat tot stand?

 

Kunstgras is gemaakt van kunststof en kunststof heeft als eigenschap dat het uit kan zetten als het warm wordt en kan krimpen als het afkoelt*. Ondanks dat ons kunstgras van hoge kwaliteit is, kan het voorkomen dat ook dit kunstgras aan werking onderhevig is. De meest ideale temperatuur voor installatie is circa 15 graden Celsius. In de warme zomermaanden is deze temperatuur, zeker overdag, niet echt aan de orde. Maar hoe zorgt u ervoor dat het gewenste resultaat toch wordt gerealiseerd? Hieronder onze adviezen.

 

1 UITLEGGEN

Leg de verschillende banen kunstgras ’s ochtends uit en geef ze de tijd om te acclimatiseren. Vervolgens kan het kunstgras op de kopse kanten op maat worden gesneden. Probeer het warmste moment van de dag en de volle zon wel te vermijden.

3

BEVESTIGINGSPENNEN

Met kunstgraspennen wordt het gras op verschillende plaatsen vastgezet. In warme omstandigheden is het aan te raden om deze pennen om de 50 cm te plaatsen zodat het gras nog beter gefixeerd wordt.

   
2 VERLIJMEN

Bij voorkeur de verschillende banen direct met elkaar verlijmen. Als het gras dan krimpt, dan zal dit alleen in de lengterichting plaatsvinden.

4 INSTROOIEN

Normaal gesproken is het gebruik van instrooizand niet per definitie nodig, echter is het voor de stabiliteit altijd wenselijk. Instrooien vermindert de kans op het krimpen en uitzetten van kunstgras; leg in dit geval nadruk op de randen. Ga afhankelijk van de hoogte van het kunstgras uit van circa 10 kg per m2 of neem contact met ons op voor advies.

 

 
Wilt u aanvullende informatie ontvangen, heeft u vragen of wilt u advies van één van onze specialisten, neem dan gerust contact met ons op.

 

* Het uitzetten en krimpen van kunstgras kan worden tegengegaan door correcte installatie (rekening houdend met de actuele weersomstandigheden). Eventuele problemen van deze aard vallen derhalve dan ook NIET onder de garantievoorwaarden van uw Kunstgras.

De voordelen van uw Kunstgras
  • Meerdere vestigingen in Nederland & België
  • Geproduceerd in Nederland
  • Gratis stalenpakket
  • Uit voorraad leverbaar, wilt u direct meenemen? Geef u bestelling dan door via de webshop of info@uwkunstgras.nl
  • 10 jaar UV garantie
  • Wij versturen uw Kunstgras in Nederland & België