Op 20 juli zijn wij gesloten.
Stalen aanvragen Offerte

Kunstgras onderhoud in de winter

Een groot voordeel van kunstgras in de tuin is het beperkte onderhoud. In de zomermaanden blijft met mooi groen ook tijdens droge periodes. U hoeft het niet te besproeien, te maaien, verticuteren ,bemesten of opnieuw inzaaien. Maar hoe goed is kunstgras bestand tegen vorst, sneeuw en ijzel? In deze blog vertellen wij u graag wat meer over kunstgras in de wintermaanden.

Is vorst schadelijk voor uw kunstgras?

Met hoogwaardig kunstgras van uw Kunstgras hoeft u zich geen zorgen te maken over winterse temperaturen. Het kunstgras dat wij verkopen is bestand tegen temperaturen die in Nederland nooit gehaald zullen worden. Bij strenge vorst zal uw kunstgras ook niet beschadigen of de vezels afbreken, ook niet wanneer u over het bevroren kunstgras zult lopen. De vezels kunnen wel stugger aanvoelen bij lagere temperaturen.

Moet u ijs verwijderen van uw kunstgras?

In de wintermaanden kan er een laagje ijs op uw kunstgras ontstaan, dit hoeft u niet te verwijderen. Wanneer de temperaturen weer stijgen zal het ijs vanzelf smelten. Het is niet aan te raden om uw kunstgras te behandelen met strooizout, er zullen zout resten achterblijven in het kunstgras, wat de drainage kan belemmeren. Met als gevolg dat er plassen water op uw mooie kunstgazon blijven staan. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Om ongelukken door gladheid te voorkomen, raden wij u aan om het kunstgazon niet te betreden tot dat de ijslaag is gesmolten.

Hoe verwijderd u sneeuw van uw kunstgras?

In principe is uw kunstgras bestand tegen sneeuwval. Wilt u de tuin liever sneeuwvrij maken? Gebruik dan de speciale kunstgrasbezem. Deze is speciaal ontworpen voor sneeuw, blad, onkruid op te vegen van het kunstgazon.  Tevens is deze bezem ook erg geschikt om uw paden sneeuwvrij te maken.

Heeft u een overkapping of (overdekt) balkon  en geen last van sneeuwval of vorst? bekijk dan onze soorten balkongras.

De voordelen van uw Kunstgras
  • Meerdere vestigingen in Nederland & België
  • Geproduceerd in Nederland
  • Gratis stalenpakket
  • Uit voorraad leverbaar, wilt u direct meenemen? Geef u bestelling dan door via de webshop of info@uwkunstgras.nl
  • 10 jaar UV garantie
  • Wij versturen uw Kunstgras in Nederland & België