Stalen aanvragen Offerte

Wateroverlast verminderen met kunstgras

 

Water, water en nog eens water! Heeft u ook te maken met wateroverlast in uw tuin na een stevige regen- of hoosbui? U bent niet alleen. Door de veranderende klimaatomstandigheden is wateroverlast een steeds groter probleem in Nederland geworden. Hoewel regenbuien minder vaak voorkomen, vallen ze als het eenmaal regent in enorme hoeveelheden.

Wat zijn de oorzaken van wateroverlast in de tuin? Veel mensen kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin met veel bestrating. Dit is handig, maar heeft een keerzijde: bij hevige regen kan uw tuin veranderen in een vijver omdat het water niet goed kan wegzakken door de bestrating. Dit legt extra druk op het riool, dat vaak niet berekend is op zulke grote hoeveelheden water. Het resultaat: ondergelopen tuinen, straten, huizen en kelders.

Gelukkig zijn er oplossingen voor wateroverlast die uw tuin onderhoudsvriendelijk houden:

1. **Regenwater opvangen**: Plaats een regenton om regenwater op te vangen via de regenpijp. Dit water kunt u gebruiken om uw planten zowel binnen als buiten water te geven. Het is zacht water en goed voor uw planten, terwijl u ook nog eens honderden liters drinkwater per jaar bespaart.

2. **Beperk bestrating**: Leg niet uw hele tuin vol met bestrating. Gebruik houtsnippers, schors of cacaodoppen op verschillende plekken in uw tuin. Deze materialen zijn waterdoorlatend en voorkomen uitdroging van de bodem en de groei van onkruid. Bovendien zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk.

3. **Waterdoorlatende verharding**: Overweeg grind, split, schelpen of lavasteen voor uw oprit, parkeerplaats, terras of tuinpad. Deze materialen laten water makkelijk door en vergen weinig onderhoud.

4. **Kies voor kunstgras**: Kunstgras biedt een onderhoudsvriendelijke, groene uitstraling en kan ook helpen bij het verminderen van wateroverlast. Het water stroomt gemakkelijk weg via gaatjes in de kunstgrasrug, waardoor plassen na regenbuien worden voorkomen.

5. **Creëer hoogteverschillen**: Door hoogteverschillen aan te brengen in uw tuin, kan regenwater naar lager gelegen gebieden stromen. Zorg ervoor dat deze lage delen niet volledig verhard zijn, zodat het water kan infiltreren in de grond.

Overweegt u kunstgras als oplossing tegen wateroverlast? Uwkunstgras biedt een ruim assortiment geschikt voor tuinen, balkons en dakterrassen. Bestel eenvoudig online en ontvang gratis stalen om te kijken welke soort het beste bij uw situatie past.

Met deze maatregelen houdt u uw tuin onderhoudsvriendelijk én voorkomt u wateroverlast na hevige regenval.

De voordelen van uw Kunstgras
  • Meerdere vestigingen in Nederland & België
  • Geproduceerd in Nederland
  • Gratis stalenpakket
  • Uit voorraad leverbaar, wilt u direct meenemen? Geef u bestelling dan door via de webshop of info@uwkunstgras.nl
  • 10 jaar UV garantie
  • Wij versturen uw Kunstgras in Nederland & België